Філе лосося зі спаржею

Підготовка до приготування
1 Хвилини
Приготування
1 Хвилини
Класичне поєднання. Лосось - дуже смачна риба, яка чудово смакує у поєднанні зі спаржею.

Інгредієнти

  • - сіль та перець
  • 2–3 чайних ложки свіжий апельсиновий сік
  • 1 чайних ложки свіжий лимонний сік
  • ½ чайних ложки апельсинова цедра
  • 6 чайних ложки оливкове масло
  • ½ зелена цибуля
  • 300 г біла спаржа
  • 250 г зелена спаржа
  • 1 маленький червоний перець чилі
  • 2 (200г кожен) філе лосося
Кроки

1. Змішайте апельсиновий сік, лимонний сік та апельсинову цедру з дрібкою солі та перцю. Змішайте в оливковій олії. Дрібно наріжте цибулю та додайте у суміш. Накрийте і залиште суміш маринуватись протягом 1 години за кімнатної температури.

2. Помийте спаржу, очистіть зовнішню шкіру та відріжте кінці. Поріжте спаржу вздовж. Додайте 2 ст.л. маринаду і приправте сіллю та перцем. Наріжте перець чилі тонкими дрібними смужками. Додайте до спаржі і покладіть всю суміш на тарілку.

3. Приправте філе лосося сіллю та перцем. Викладіть основу зі спаржі на дно тарілки, зверху покладіть лосось. Накрийте та готуйте у мікрохвильовій печі за потужності 650 Вт приблизно 10-12 хвилин. Лосось повинен бути непрозорим всередині. Полийте готову страву рештою маринаду та подавайте.