Класичне поєднання. Лосось - дуже смачна риба, яка чудово смакує у поєднанні зі спаржею.
![Філе лосося зі спаржею ingredients](https://digitalassets-cdn.thron.com/api/v1/content-delivery/shares/xoxl70/contents/84a2133d-8bb6-456e-a5c4-7d3b32d5b34b/image/99bb0ace-salmon_fillet_with_asparagus-ingredients.jpg?w=400&q=85)
Інгредієнти
- Свіжий апельсиновий сік 2–3 чайних ложки
- Свіжий лимонний сік 1 чайних ложки
- Апельсинова цедра ½ чайних ложки
- Оливкове масло 6 чайних ложки
- Зелена цибуля ½
- Біла спаржа 300 г
- Зелена спаржа 250 г
- Червоний перець чилі 1 маленький
- Філе лосося 2 (200г кожен)
- Сіль та перець -
Кроки
1. Змішайте апельсиновий сік, лимонний сік та апельсинову цедру з дрібкою солі та перцю. Змішайте в оливковій олії. Дрібно наріжте цибулю та додайте у суміш. Накрийте і залиште суміш маринуватись протягом 1 години за кімнатної температури.
2. Помийте спаржу, очистіть зовнішню шкіру та відріжте кінці. Поріжте спаржу вздовж. Додайте 2 ст.л. маринаду і приправте сіллю та перцем. Наріжте перець чилі тонкими дрібними смужками. Додайте до спаржі і покладіть всю суміш на тарілку.
3. Приправте філе лосося сіллю та перцем. Викладіть основу зі спаржі на дно тарілки, зверху покладіть лосось. Накрийте та готуйте у мікрохвильовій печі за потужності 650 Вт приблизно 10-12 хвилин. Лосось повинен бути непрозорим всередині. Полийте готову страву рештою маринаду та подавайте.