1. Змішайте апельсиновий сік, лимонний сік та апельсинову цедру з дрібкою солі та перцю. Змішайте в оливковій олії. Дрібно наріжте цибулю та додайте у суміш. Накрийте і залиште суміш маринуватись протягом 1 години за кімнатної температури.
2. Помийте спаржу, очистіть зовнішню шкіру та відріжте кінці. Поріжте спаржу вздовж. Додайте 2 ст.л. маринаду і приправте сіллю та перцем. Наріжте перець чилі тонкими дрібними смужками. Додайте до спаржі і покладіть всю суміш на тарілку.
3. Приправте філе лосося сіллю та перцем. Викладіть основу зі спаржі на дно тарілки, зверху покладіть лосось. Накрийте та готуйте у мікрохвильовій печі за потужності 650 Вт приблизно 10-12 хвилин. Лосось повинен бути непрозорим всередині. Полийте готову страву рештою маринаду та подавайте.