Овочевий рататуй

Підготовка до приготування
25 Хвилини
Приготування
16 Хвилини
Чудова овочева страва що походить від кухні Провансу. Його назва походить від французького "touiller", що означає "змішування овочів". Рататуй - фестиваль свіжих овочів,який стане ідеальним доповненням майже до будь-якої страви.

Інгредієнти

  • щіпка сіль
  • 150 г цибуля
  • Щіпка перець
  • 1 столова ложка олія
  • 1 зубчик часнику
  • Щіпка чебрець
  • 300-400 г баклажани або кабачки
  • 200 г консервовані томати
  • 1 лист лавровий лист
Кроки

1. Очистіть та наріжте цибулю, дрібно наріжте часник і помістіть все в 2-літровий контейнер з олією. Накрийте та варіть за потужності 750 Вт протягом 3 хвилин.

2. Вимийте овочі та наріжте кубиками баклажани або кабачки. Перемішайти перець і розріжте на смужки, потім опустіть овочі в контейнер. Додайте лавровий лист і добре перемішайти, щоб поєднати аромати. Накрийте та продовжуйтеготувати протягом 5 хвилин за потужності 750 Вт.

3. Додайте консервовані помідори та продовжуйте приготування, як описано вище, ще протягом 5-8 хвилин. Додайте чебрець, сіль та перець і добре перемішайте. Якщо вам подобаються гострі страви, додайте чилі.